Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Športi

Oglej si vse naše prehranske nasvete, prilagojene tvoji športni aktivnosti - maraton, trail tek, triatlon, kolesarjenje, gorsko kolesarjenje ali fitnes.

PREBAVNA TOLERANCA NAPITKA HYDRATE & PERFORM

Športniki se pogosto soočajo s prebavnimi težavami, ki lahko močno ovirajo njihove športne dosežke. Te težave se lahko pokažejo kot refluks, slabost, črevesni krči, napenjanje ali driska.

PREDNOSTI KOMBINIRANJA VEČ VIROV

Danes je jasno, da morajo športniki uživati ogljikove hidrate tako med pripravami kot pred udeležbo na športnem dogodku (Jeukendrup AE, 2004).

KOFEIN IN ŠPORTNI REZULTATI

Številnim izmed nas kofein predstavlja del vsakdanje prehrane. Je ena izmed najpogosteje zaužitih molekul na svetu in najdemo ga v več kot 60 rastlinskih vrstah, med katerimi so najbolj znani kava...

Pozitivni učinki spiruline na telesno vadbo

Naravna spirulina je dobro prehransko dopolnilo za športnike, saj je bogata z beljakovinami, ki pomagajo povečati in vzdrževati mišično maso.

Vsakodnevna prehrana plavalcev

Ne glede na razlog plavanja je uravnotežena prehrana bistvena dopolnitev treninga.

Sindrom pretreniranosti

Pazite se pretreniranosti sredi sezone, saj pogosto izvira iz neravnovesja med volumnom ali intenzivnostjo treninga in obdobji okrevanja. Zakaj pride do pretreniranosti? Kako jo lahko odpravimo?

Telesna pripravljenost za ultramaraton

Ultramaraton je tek na razdalje, daljše od 48 km. Obsega dogodke, kot so npr. 100 km, 24 h, 48 h in 6-dnevna tekmovanja.

Energijski sistemi

Ne glede na to, ali ste bodybuilder, tekač na 400 m ali kolesar, vsaka vrsta aktivnosti potrebuje poseben energijski sistem odvisno od trajanja in intenzivnosti.

Rekreativni maratonci: kako izgubiti tistih nekaj odvečnih kilogramov?

Pri maratonu je rezultat delno povezan tudi s telesno težo. Če so profesionalni maratonci kot izklesani za ta šport, pa to ne velja za rekreativne maratonce. Kaj lahko ukrenete?

Najboljše prakse v športu

Kakšne so zdrave prehranjevalne navade pred treningom ali tekmovanjem za optimalne rezultate?

Presnova energije in vadba

Mišice se krčijo z vsakim gibom in naporom, za kar pa je potrebna energija: ATP. Od kod sploh prihaja?

Polnjenje glikogenskih zalog za vzdržljivostna tekmovanja

Ko je tekmovanje tako rekoč pred vrati, je pomembno, da si povečate zaloge energije in tako poskrbite za svoj uspeh na vzdržljivostnem dogodku.

Prehrana za ultramaraton

Vsak ultramaratonec se med tekmovanjem ali treningom sooča s težavo hidracije in prehrane v točki, ko vadba že traja nekaj ur.

Vzroki dehidracije

Telesna vadba pospeši proizvodnjo toplote, ki poviša telesno temperaturo in sproži samodejni pojav regulacije: znojenje.

Kisik in VO2 max

Kisik seveda potrebujemo za preživetje, še večje potrebe po kisiku pa imamo, če se ukvarjamo s športom. Kisik prejmemo edino z dihanjem. Zakaj sta kisik in VO2 max tako pomembna?