Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Športi

Oglej si vse naše prehranske nasvete, prilagojene tvoji športni aktivnosti - maraton, trail tek, triatlon, kolesarjenje, gorsko kolesarjenje ali fitnes.

Kakšen vpliv ima vadba na apetit?

Ali telesna vadba povečuje apetit? Je izbira hrane drugačna po vadbi? Ali je pri uravnavanju telesne teže pomembno, koliko hrane zaužijemo in kako kakovostna je takšna hrana?

Trail tek: načrtujte svojo pripravo

Trail tek je športni dogodek, ki telo postavi na resnično preizkušnjo. Prehrana pred trail tekom je bistveni vidik priprave. Berite naprej.

Kakšna je najboljša strategija hidracije?

Na trening in tekmovanje morate priti dobro hidrirani. Bistveno je, da redno pijete med intenzivnimi treningi in tekmami ter v vročem ali zelo mrzlem vremenu.

Gorsko kolesarjenje: kdaj piti?

Hidracija ima ključno vlogo pri športni učinkovitosti: 2-odstotna izguba vode je enaka 20-odstotnemu padcu učinkovitosti. Da ostanete hidrirani, ni dovolj, da pijete šele, ko ste na kolesu.

Spoprimite se z izzivom maratona

Vse več ljudi se odloča, da bodo nekega dne sodelovali v maratonu. Vaš izziv? Opraviti z vsemi 42,195 km! Preden se spustite v to avanturo, preberite nasvet Isostarjevega strokovnjaka za prehrano.

Kislinsko-bazično ravnovesje

Uravnotežena prehrana ne pomeni le, da telesu priskrbite optimalno energijo in vnos hranil, temveč tudi, da poskrbite za kislinsko-bazično ravnovesje v telesu. In kaj to sploh je?

Kaj naj jem, da bi lahko uspešno

Trail tek je zahteven prav tako kot vsaka vzdržljivostna vadba. Kakšna je uspešna prehranska strategija? S spodnjimi nasveti našega Isostarjevega strokovnjaka poskrbite, da ne boste ničesar pozabili.

Optimizacija mojega okrevanja

Tek je vzdržljivostna vadba, med katero se praznijo viri v telesu. Ustrezno okrevanje je prav tako pomembno kot sama priprava na tekmovanje.

Energijske potrebe

Kalorije (kcal) zaužijemo s tremi vrstami hranil, in sicer ogljikovimi hidrati, maščobami in beljakovinami.

Hidracija in plavalci

Plavanje in hidracija ne gresta z roko v roki. Plavalci so pogosto manj občutljivi na občutek žeje kot drugi športniki, zato pri njih obstaja večja možnost dehidracije.

Prehranske potrebe plavalcev

Plavanje je najbolj celovita vadba, saj ne le krepi mišice in izboljšuje gibljivost sklepov, temveč ima tudi to prednost, da ne predstavlja skoraj nikakršne nevarnosti za poškodbe.

Brez dopinga

Doping je opredeljen kot ena ali več kršitev protidopinških pravil, ki so določena v Svetovnem protidopinškem kodeksu, izdanem marca 2003.

Vpliv hidracije na zmogljivost trail tekačev

Dehidracija vpliva tako na fizične kot tudi na psihične sposobnosti. Že 2-odstotna izguba vode zmanjša športno zmogljivost za skoraj 20 %.

Hidracija in rezultati

Pri rednem ukvarjanju s športom je vnos tekočin bistvenega pomena in ga je treba dobro obvladovati, saj pitje samo po sebi še ni zagotovilo, da telo ustrezno uporablja tekočino.

Aerobni energijski sistem in vzdržljivost

V resintezo ATP-ja (adenozin trifosfata), energije, potrebne za mišično krčenje, so vpleteni trije energijski sistemi. Spodaj so navedene prednosti in omejitve aerobnega sistema.