Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Tek

Ali redno tečeš? Odkrij prehranske nasvete Isostar, s katerimi boš bolje razumel svoje potrebe in s tem izboljšal svojo učinkovitost.

PREBAVNA TOLERANCA NAPITKA HYDRATE & PERFORM

Športniki se pogosto soočajo s prebavnimi težavami, ki lahko močno ovirajo njihove športne dosežke. Te težave se lahko pokažejo kot refluks, slabost, črevesni krči, napenjanje ali driska.

PREDNOSTI KOMBINIRANJA VEČ VIROV

Danes je jasno, da morajo športniki uživati ogljikove hidrate tako med pripravami kot pred udeležbo na športnem dogodku (Jeukendrup AE, 2004).

KOFEIN IN ŠPORTNI REZULTATI

Številnim izmed nas kofein predstavlja del vsakdanje prehrane. Je ena izmed najpogosteje zaužitih molekul na svetu in najdemo ga v več kot 60 rastlinskih vrstah, med katerimi so najbolj znani kava...

Pozitivni učinki spiruline na telesno vadbo

Naravna spirulina je dobro prehransko dopolnilo za športnike, saj je bogata z beljakovinami, ki pomagajo povečati in vzdrževati mišično maso.

Sindrom pretreniranosti

Pazite se pretreniranosti sredi sezone, saj pogosto izvira iz neravnovesja med volumnom ali intenzivnostjo treninga in obdobji okrevanja. Zakaj pride do pretreniranosti? Kako jo lahko odpravimo?

Energijski sistemi

Ne glede na to, ali ste bodybuilder, tekač na 400 m ali kolesar, vsaka vrsta aktivnosti potrebuje poseben energijski sistem odvisno od trajanja in intenzivnosti.

Najboljše prakse v športu

Kakšne so zdrave prehranjevalne navade pred treningom ali tekmovanjem za optimalne rezultate?

Presnova energije in vadba

Mišice se krčijo z vsakim gibom in naporom, za kar pa je potrebna energija: ATP. Od kod sploh prihaja?

Vzroki dehidracije

Telesna vadba pospeši proizvodnjo toplote, ki poviša telesno temperaturo in sproži samodejni pojav regulacije: znojenje.

Kisik in VO2 max

Kisik seveda potrebujemo za preživetje, še večje potrebe po kisiku pa imamo, če se ukvarjamo s športom. Kisik prejmemo edino z dihanjem. Zakaj sta kisik in VO2 max tako pomembna?

Podrobneje o mišicah

Mišice so odgovorne za vsak naš gib, naj bo nameren ali ne. A kako so sestavljene? Kako delujejo? Katera hranila sprožijo njihovo krčenje?

Vrnitev v telesno aktivnost: izognite se prepadu!

Vrnitev v športno aktivnost ni vedno enostavna. Če si vzamete čas in preverite, ali imate izpolnjene vse pogoje, boste lažje spet prišli v formo na optimalen način.

Ključni trenutki v športni prehrani

V zadnjih dvajsetih letih je športna prehrana doživela resnično velik razmah in je vsem na dosegu. Vendar pa morajo novinci, ki se želijo preizkusiti v tekmovanjih, upoštevati nekaj ključnih dejstev.

Optimizacija okrevanja po vzdržljivostnih športnih dogodkih

Športniki pogosto podcenjujejo potrebo po okrevanju. Ustrezna prehrana in obvladovanje hidracije po dogodku pripomoreta k hitrejšemu okrevanju. Kako torej optimizirati okrevanje?

Beljakovine: ključni zaveznik za trening

Uživanje beljakovin v povezavi z rednim treningom igra bistveno vlogo v oblikovanju mišične mase.