Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Med

Kateri so ključi za povečanje atletske uspešnosti? Oglej si vse nasvete Isostar!

PREBAVNA TOLERANCA NAPITKA HYDRATE & PERFORM

Športniki se pogosto soočajo s prebavnimi težavami, ki lahko močno ovirajo njihove športne dosežke. Te težave se lahko pokažejo kot refluks, slabost, črevesni krči, napenjanje ali driska.

PREDNOSTI KOMBINIRANJA VEČ VIROV

Danes je jasno, da morajo športniki uživati ogljikove hidrate tako med pripravami kot pred udeležbo na športnem dogodku (Jeukendrup AE, 2004).

KOFEIN IN ŠPORTNI REZULTATI

Številnim izmed nas kofein predstavlja del vsakdanje prehrane. Je ena izmed najpogosteje zaužitih molekul na svetu in najdemo ga v več kot 60 rastlinskih vrstah, med katerimi so najbolj znani kava...

Vsakodnevna prehrana plavalcev

Ne glede na razlog plavanja je uravnotežena prehrana bistvena dopolnitev treninga.

Prehrana za ultramaraton

Vsak ultramaratonec se med tekmovanjem ali treningom sooča s težavo hidracije in prehrane v točki, ko vadba že traja nekaj ur.

Vzroki dehidracije

Telesna vadba pospeši proizvodnjo toplote, ki poviša telesno temperaturo in sproži samodejni pojav regulacije: znojenje.

Kisik in VO2 max

Kisik seveda potrebujemo za preživetje, še večje potrebe po kisiku pa imamo, če se ukvarjamo s športom. Kisik prejmemo edino z dihanjem. Zakaj sta kisik in VO2 max tako pomembna?

Recept za uspeh na 100 km

Kot vsaka vzdržljivostna vadba je tudi 100 km zahteven dogodek. Kakšna je uspešna prehranska strategija? Kaj je boljše: tekoča, poltekoča ali trdna hrana? Berite dalje.

Ključni trenutki v športni prehrani

V zadnjih dvajsetih letih je športna prehrana doživela resnično velik razmah in je vsem na dosegu. Vendar pa morajo novinci, ki se želijo preizkusiti v tekmovanjih, upoštevati nekaj ključnih dejstev.

Maraton: dejavniki, ki slabšajo rezultate

Med maratonom ali vzdržljivostnim dogodkom sta izpraznitev glikogena in dehidracija dva glavna dejavnika slabe učinkovitosti.

Prehranske priprave na saharski Marathon des Sables

Maraton po Sahari ne dovoljuje improvizacije. Samooskrba s hrano predstavlja resničen izziv. Težava tiči v oceni vnosa energije, kar je treba narediti čim prej v izogib kakršnemu koli viru stresa.

Točka zasičenosti s sladkorjem

Ta pojav se razlikuje glede na razdaljo teka, zunanjo temperaturo in način prehranjevanja ter okus športnika.

Kakšna je najboljša strategija hidracije?

Na trening in tekmovanje morate priti dobro hidrirani. Bistveno je, da redno pijete med intenzivnimi treningi in tekmami ter v vročem ali zelo mrzlem vremenu.

Gorsko kolesarjenje: kdaj piti?

Hidracija ima ključno vlogo pri športni učinkovitosti: 2-odstotna izguba vode je enaka 20-odstotnemu padcu učinkovitosti. Da ostanete hidrirani, ni dovolj, da pijete šele, ko ste na kolesu.

Spoprimite se z izzivom maratona

Vse več ljudi se odloča, da bodo nekega dne sodelovali v maratonu. Vaš izziv? Opraviti z vsemi 42,195 km! Preden se spustite v to avanturo, preberite nasvet Isostarjevega strokovnjaka za prehrano.