Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Hidracija

Kaj pomeni hidracija pred, med in po vadbi in zakaj je nujno potrebna? Preberite nasvete Isostar o pravilnih postopkih hidracije!

PREBAVNA TOLERANCA NAPITKA HYDRATE & PERFORM

Športniki se pogosto soočajo s prebavnimi težavami, ki lahko močno ovirajo njihove športne dosežke. Te težave se lahko pokažejo kot refluks, slabost, črevesni krči, napenjanje ali driska.

Vsakodnevna prehrana plavalcev

Ne glede na razlog plavanja je uravnotežena prehrana bistvena dopolnitev treninga.

Vzroki dehidracije

Telesna vadba pospeši proizvodnjo toplote, ki poviša telesno temperaturo in sproži samodejni pojav regulacije: znojenje.

Maraton: dejavniki, ki slabšajo rezultate

Med maratonom ali vzdržljivostnim dogodkom sta izpraznitev glikogena in dehidracija dva glavna dejavnika slabe učinkovitosti.

Osnove športne prehrane

Ustrezna prehrana skozi vse leto zagotavlja pomoč pri športnih aktivnostih, prispeva k boljšim rezultatom in pomaga pri okrevanju.

Kakšna je najboljša strategija hidracije?

Na trening in tekmovanje morate priti dobro hidrirani. Bistveno je, da redno pijete med intenzivnimi treningi in tekmami ter v vročem ali zelo mrzlem vremenu.

Gorsko kolesarjenje: kdaj piti?

Hidracija ima ključno vlogo pri športni učinkovitosti: 2-odstotna izguba vode je enaka 20-odstotnemu padcu učinkovitosti. Da ostanete hidrirani, ni dovolj, da pijete šele, ko ste na kolesu.

Hidracija in plavalci

Plavanje in hidracija ne gresta z roko v roki. Plavalci so pogosto manj občutljivi na občutek žeje kot drugi športniki, zato pri njih obstaja večja možnost dehidracije.

Prehranske potrebe plavalcev

Plavanje je najbolj celovita vadba, saj ne le krepi mišice in izboljšuje gibljivost sklepov, temveč ima tudi to prednost, da ne predstavlja skoraj nikakršne nevarnosti za poškodbe.

Vpliv hidracije na zmogljivost trail tekačev

Dehidracija vpliva tako na fizične kot tudi na psihične sposobnosti. Že 2-odstotna izguba vode zmanjša športno zmogljivost za skoraj 20 %.

Hidracija in rezultati

Pri rednem ukvarjanju s športom je vnos tekočin bistvenega pomena in ga je treba dobro obvladovati, saj pitje samo po sebi še ni zagotovilo, da telo ustrezno uporablja tekočino.

Kolesarji, poskrbite za ustrezno hidracijo!

Voda je glavni gradnik telesa in sestavlja povprečno 60 % človeškega telesa in 76 % mišic. Hidracija je ključ do optimalnih rezultatov in je zatorej ključnega pomena med vadbo.

Hidracija za najboljše dosežke

Vzdrževanje optimalne ravni hidracije je bistvenega pomena za športnike. Vnos tekočin v povezavi z rednim treningom je ključ do športnega uspeha.

10 prehranskih nasvetov, da boste

Triatlon je zahteven vzdržljivostni šport, ki je sestavljen iz treh telesnih aktivnosti, ki zahtevajo različne prehranjevalne navade in potrebe.

Pomen vode v človeškem telesu

Športnik ali ne, voda je bistveni element življenja, prav tako kot zrak. Isostarjev strokovnjak za prehrano pojasnjuje njen pomen za človeško telo.