Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €
Kakšna je najboljša Kakšna je najboljša

Kakšna je najboljša strategija hidracije?

Na trening in tekmovanje morate priti dobro hidrirani. Bistveno je, da redno pijete med intenzivnimi treningi in tekmami ter v vročem ali zelo mrzlem vremenu.

Kako piti med vadbo?

Športniki, ki začnejo trening dobro hidrirani, imajo dve prednosti: nižjo telesno temperaturo in nižji srčni utrip.

Tehtanje

Da lahko ustrezno nadzorujete vnos vode in merite raven vode v telesu, se stehtajte (najbolje brez oblačil) pred vadbo in po njej (po uriniranju).
Vsak izgubljeni kilogram predstavlja približno 1 liter izgube vode. Torej, za vsak izgubljeni kilogram popijte liter tekočine. Če nimate tehtnice v bližini, popijte liter vode vsako uro intenzivne vadbe.

Med vadbo

Med vadbo se absorpcija vode v črevesju zmanjša, saj se kri uporabi predvsem za napajanje srca, možganov in mišic. Iz tega razloga je priporočljivo popiti 150 do 200 ml tekočine vsakih 15 minut v majhnih požirkih. To telesu pomaga bolje absorbirati tekočine in zmanjšati nelagodje.

Kako piti med tekmo?

V času tekmovanja se najboljša strategija hidracije začne dan prej in se nadaljuje v urah po dogodku. Med vadbo so koristni izotonični napitki, saj vsebujejo enake koncentracije mineralnih soli in glukoze, kot se nahajajo v krvi. To omogoča boljšo hidracijo in presnovo kot voda. Poleg tega zagotavljajo hidracijo tudi med obnavljanjem zalog ogljikovih hidratov in nadomeščajo izgube mineralov.

Kaj pa okrevanje?

Po intenzivnem treningu ali tekmovanju je bistveno, da telo dobro rehidrirate in tako napolnite zaloge vode ter olajšate izločanje odpadnih snovi.

članki o isti temi [/ 1]

Tudi vam bo všeč [/ 1]