Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €
Gorsko kolesarjenje: Gorsko kolesarjenje:

Gorsko kolesarjenje: kdaj piti?

Hidracija ima ključno vlogo pri športni učinkovitosti: 2-odstotna izguba vode je enaka 20-odstotnemu padcu učinkovitosti. Da ostanete hidrirani, ni dovolj, da pijete šele, ko ste na kolesu. V nadaljevanju predstavljamo ustrezen načrt hidracije za dobre rezultate.

Hidracija se začne, takoj ko se zbudite

Zjutraj, preden se odpravite na gorsko kolo, morate piti dovolj tekočine. Popijte izotonični športni napitek, ki ima enako molekularno koncentracijo (mineralne snovi in glukoza) kot kri, kar telesu olajša, da ga asimilira. Vaše telo bo dobro hidrirano in vi boste zaužili ogljikove hidrate pred vadbo.

Na kolo!

Gorsko kolesarjenje je šport, ki se pogosto izvaja na strmih terenih, kjer je težko spustiti krmilo. Vremenske razmere imajo veliko vlogo: bolj ko je toplo, bolj je vetrovno, vlažno in hitreje nastopi dehidracija. Ne čakajte, da postanete žejni, saj je žeja prepozen pokazatelj dehidracije. Zato takoj, ko vam pogoji to omogočajo, popijte svoj izotonični športni napitek, in sicer 150 do 200 ml v majhnih požirkih. Zelo pomembno je, da ne popijete preveč naenkrat, saj lahko to v povezavi s sunki (strm teren) povzroči prebavne motnje.

Za optimalno okrevanje

Po tako intenzivni vadbi, kot so spusti, »trials« (premagovanje ovir) ali kros, se okrevanje začne takoj, ko stopite na tla. Rehidrirajte svoje telo z izotoničnim športnim napitkom, virom vitaminov in mineralov, da nadomestite izgube. Ogljikovi hidrati, ki jih vsebuje (enostavni sladkorji in maltodekstrini), bodo omogočili, da vaše telo začne obnavljati svoje glikogenske zaloge.