Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

TONY MOULAI

Starost: 43 let
Rojen v kraju St Nazaire (Loire Atlantique)
Stanuje v kraju Romans sur Isère (Drome)
Profesor športne vzgoje
TV svetovalec za „ La chaine L’EQUIPE”  

Športni dosežki:

  • 10 let član francoske triatlonske ekipe
  • Olimpijski tekmovalec v Pekingu
  • Prestop v trail tek leta 2015
  • 4. mesto na Mont Blanc Marathon 2016
  • 4. mesto na Saintélyon 2017
  • 5. Mesto v France Elite Championship 2017
  • French Championship Masters 2017
  • Sodeloval v Golden Trail Series 2019

„Rad imam razgibane terene. Na ta način zadovoljim svojo dvojno športno identiteto: ker prihajam z atlantske obale, obožujem obalne trail teke, prav tako kot tudi rad tečem na bolj „zračen“ način v gorah, saj živim ob vznožju masiva Vercors.”

«Ob pripravi tega načrta treningov se zavedam, da tekač z obalnega predela ne bo imel enakega pristopa kot tekač s hribovitega območja . Ta načrt je namenjen osebam, ki živijo vravninskih območjih. Prav tako tudi predlagam kolesarjenje raje kot tek na smučeh ali turno smučanje, saj obdobje priprav poteka v poletnem času . Kar zadeva izvedljivost tega načrta, je bistveno to, koliko časa mu lahko vsak posameznik nameni Tekač, ki treningu nameni le 6 ur tedensko, bo moral sprejeti določene odločitve, medtem ko bo tisti, ki treningu nameni 20 ur, lahko npr. vključil dolge anaerobne treninge in tako izpilil svoje priprave.

Kakor koli že, za začetek tega načrta obstaja nekaj predpogojev. Toplo priporočam, da začnete šele, ko ste trenirali že vsaj vso zimo. Če niste, ste žal bolj izpostavljeni možnosti nastanka poškodb.»

Cilj:

V tej fazi se začnite prehranjevati ustrezno tej vrsti vadbe, da boste zmogli izvajati ponovitve in da si boste zagotovili dobro okrevanje in omejili kronično utrujenost.

Splošni nasvet:

V celotnem obdobju splošnega treninga uživajte uravnoteženo hrano s približno 3000 kcal/dan:

- 3 do 4 obroki/dan (zajtrk, kosilo, malica, večerja)
- Meso, ribe ali jajca: 1- do 2-krat dnevno
- Škrobna hrana: pri vsakem obroku
- Sadje in/ali zelenjava: 5 na dan
- Mlečni izdelki: 3 na dan
- Maščobe: izberite surove maščobe, ki so vir enkrat in večkrat nenasičenih maščobnih kislin (npr. oljčno olje, repično olje, orehovo olje, lešnikovo olje, sončnično olje)
- Sladki izdelki: omejeno (npr. sladkarije, čokolada, brezalkoholne sladke pijače itd.)  

Pomembno je, da redno pijete dovolj tekočine med treningi in v preostalem času dneva. Ne pijte šele, ko ste žejni. Popijte 2 do 3 litre vode vsak dan.


DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK 50' Določitev tempa 4 x 20" visoki skipping v klanec v počasnem tempu + 4 sprinti po 20" v lahkotnem in hitrem tempu na ravni površini
TOREK 40' Vzdržljivost (neobvezno) Jogging v lahkotnem tempu
SREDA 2h Kolesarjenje/tek – serije 1h30.  Sprememba prestave (10' pri 65 rpm + 2' pri 110 rpm ) x 4  ==> 30' jogginga v hitrem tempu (tempo med joggingom in maratonom)
ČETRTEK
PETEK 1h Klanec
Stopnjevanje se izvaja na naslednji način: 1: tempo. 2: tekmovalna hitrost. 3: MAS itd..
12 klancev s stopnjevanjem med 1 do 3, 4 ponovitve serije.
SOBOTA 1h30 Krepitev 1. trening za krepitev mišic. Vzemite si dovolj časa, da se seznanite z vajami. Prosite koga, ki si je ogledal video, da vas popravi, če vaj ne izvajate pravilno 1h30  hribovito,  vsako vzpetino (100 do 200 m) ponovite 3-krat. Izmenjujte tempo vzpona in hiter tempo spusta in obratno.
NEDELJA 3h45 Odstopanja na dolgi rok 3 h kolesarjenja 45' tempo 1

*TEMPO pace je hitrost, ki jo lahko vzdržujete 2–3 ure. Ker vsak interval 2'30, vadba ne bo težka. Prva ponovitev je namenjena, da si zapomnite svoj tempo, ki ga boste ponavljali v 10'.

PREHRANSKI NASVET:

Ustrezna hidracija je temelj športne prehrane. Rezultati študije so pokazali, da pitje izotoničnega napitka med vadbo povečuje vzdržljivost za 19 %, zato nikar ne oklevajte in popijte izotonični napitek med treningi, ki trajajo več kot 1 uro in pol, npr. ob nedeljah.

Podrobno o izdelkih Izotonični napitki

Isostarjevi izotonični napitki predstavljajo dvojno korist za vzdržljivostne športnike: vnos energije in hidracija. V tekoči obliki jih telo najlažje asimilira, predvsem zaradi izotonične narave napitka (prosta izmenjava mineralov in ogljikovih hidratov med želodcem in krvjo). Poleg tega njihova visoka koncentracija ogljikovih hidratov zagotavlja energijo, ki je potrebna za ustrezno delovanje mišic. Ta napitek je na voljo v obliki šumečih tablet (Powertabs), ki jih zlahka vzamete s seboj na kolo in vam omogočajo dodaten vnos energije, ko imate dostop do vode.  

Pozor: V prevelikem odmerku (več kot 3 žlice na 500 ml ali več kot 2 tableti na 500 ml) tekočina postane hipertonična, kar dehidrira telo. Po drugi strani pa premajhen odmerek povzroči, da izdelek postane hipotoničen in telo čezmerno hidrira, vendar z zmanjšanim vnosom ogljikovih hidratov.
DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK
TOREK 1h30 Serija intervalov v različnih tempih 6 X (30/30) (R:2') + 4X (45/30) (R:2') + 2X (1'/45") (R:2')   +    4'/7'/10'/7'/4' (R:30"/1'/1'/1')
SREDA 2h Kolesarjenje
ČETRTEK 2h30 MIŠIČNA KREPITEV 1. TRENING 1H30 V LAHKOTNEM TEMPU. Spinning za sprostitev mišic po mišični krepitvi.       (OPCIJSKO) 2 X KROŽNI TRENING       30 KORAKOV NAPREJ IN VSTRAN +  10 POČEPOV+   4 STOPNJEVALNI SPRINTI PO 20"   +   10 ENONOŽNIH POČEPOV
PETEK 1h Jogging v enostavnem tempu
SOBOTA 4h

Vzdržljivost

Izberite in pripravite načrt med 20 in 40 km.

Cross trening (pohodništvo/tek)
NEDELJA 3h

Vzdržljivostni trening

Stopnjevanje na nogah v 2' se izvede od jogging tempa do tempa MAS.

Zjutraj 2h  

3 x 15'  okoli 140 udarcev (r: 2')

Zvečer 1h

20' ogrevanje +  3 x (2' stopnjevanje) (r:1')  + 10' jogging   +   4 x 2'30" v tempu za maraton (r:30")   + 10' jogging

Prehranski nasvet

Izkoristite četrtkovo uro in pol jogginga v lahkotnem tempu, da zaužijete majhne grižljaje energijske ploščice in preverite, ali vam žvečenje in presnova ustrezata.

Podrobno o izdelkih Energijske ploščice

Energijske ploščice so žitne ploščice, ki vsebujejo mešanico enostavnih in sestavljenih ogljikovih hidratov, s čimer zagotavljajo enakomeren vnos energije po vsem telesu. Med vadbo vam bodo potešile lakoto in hkrati telesu omogočile enostavno absorpcijo.    

Ploščice se torej razlikujejo od drugih oblik (gelov, napitkov, sadnih želejev) po tem, da zagotavljajo bolj raznolik vnos (beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe) ter spodbujajo počasnejšo razpršitev energije. Ploščico zaužijte z majhnimi grižljaji, kar omogoča uravnavanje ravni krvnega sladkorja ves čas vadbe.  Ploščice so idealne za vaše kolesarske treninge.
DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK
TOREK 1h30 / 2h MIŠIČNA KREPITEV 3 X KROŽNI TRENING   
30 KORAKOV NAPREJ IN VSTRAN
+  10 POČEPOV +   4 SPRINTOV PO 20"  
+   10 ENONOŽNIH POČEPOV
+    20' jogginga
SREDA 2h15 Kolesarjenje/tek - serije 1h30    z 10 x 1 naklon (15 %)  po 1' kolesarjenje stoje 45' jogginga NEOBVEZNO
ČETRTEK
PETEK 1h Serija vadb brez premora. 6 naklonov po 45" v stopnjevalnem tempu 1 do 3   +   3 x 10' threshold  (r: 1'30)
SOBOTA 4h Vzdržljivost Cross trening (pohodništvo/tek)
NEDELJA 3h Kolesarjenje/tek - serije 2h na hribovitem terenu s 45' BREZ PRESTANKA DO LAKTATNEGA PRAGA ==> 1h:   5' jogginga   +   30' v tempu za maraton + 25' jogginga

PREHRANSKI NASVET

Bistveno je, da med treningi vedno preizkusite izdelke, ki jih boste imeli s seboj na dan D. Ta teden izkoristite za to, da preizkusite energijski gel, npr. med MAS treningom. To vam bo dalo eksplozivno moč! Na voljo so različne oblike, okusi in teksture gela. Izbira je odvisna od vašega okusa.

Podrobno o izdelkih Energijski geli

Geli so koncentrat ogljikovih hidratov, ki vam da dodaten zagon energije, da se lahko zoperstavite športnim izzivom. Ko gel zaužijete, bo trajalo okoli 15–20 minut, da se absorbira, zato je pomembno, da to upoštevate, če želite kar najbolj izkoristiti njegov učinek. Na voljo je v več oblikah: vrečkah (Energy Gel) ali tubah (Energy Booster). Na voljo so tudi določene posebne različice:

Tekoči geli: Te izjemno tekoče gele lahko popijete, kar pomeni, da dejansko nimajo tiste prave teksture gelov, ki je nekateri športniki ne marajo.

Kofeinski geli: Zaradi vsebnosti kofeina pomagajo ohranjati pozornost skozi celotno tekmovanje.

Actifood: Ta oblika gela ima teksturo kompota, ki je prijetnega občutka v ustih in se enostavneje prebavi. Ima večjo kapaciteto (90 g tuba), kar po vsebnosti ogljikovih hidratov ustreza dvema geloma.

Pozor: Po vsakem gelu zaužijte nekaj požirkov, da preprečite refluks želodčne vsebine, ki lahko nastane zaradi visoke koncentracije ogljikovih hidratov.
DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK 1h30 3 DNEVI RELATIVNEGA POČITKA Jogging v lahkotnem tempu (neobvezno)
TOREK 3 DNEVI RELATIVNEGA POČITKA
SREDA 1h30 3 DNEVI RELATIVNEGA POČITKA Kolesarjenje v lahkotnem tempu
ČETRTEK 1h / 1h30 Mišična krepitev 3 X KROŽNI TRENING       30 KORAKOV NAPREJ IN VSTRAN+  10 POČEPOV +   4 STOPNJEVALNI SPRINTI PO 20"   +   10 ENONOŽNIH POČEPOV + 20' jog
PETEK 2h Vzdržljivost Jogging v lahkotnem tempu
SOBOTA 4h30 Prehodi tem/kolesarjenje/tek 2 h kolesarjenja na hribovitem terenu, vožnja stoje (vstanete s „sedla“). ==> <== 1H30  JOGGINGA, vključno s 30' v hitrejšem tempu.
1H JOGGINGA
NEDELJA 4h Pri treningu na nogah poiščite naklon ali klop na vrhu hriba. Enako na dnu. 3h kolesarjenja v lahkotnem tempu
Neobvezno
1h   s 6 x 1 naklon po 1' do 2'. Na vrhu vsakega hriba in pred vsakim spustom naredite 10 enonožnih počepov.
pred vsakim vzponom naredite 10 počepov in nato 45" vaj v počepu.

PREHRANSKI NASVET

Pri dolgih tekmovanjih je ustrezna prehrana izjemno pomembna. Eden izmed ciljev je, da telesa ne zasičite s sladkimi izdelki. To preprečite tako, da menjate okuse in teksture izdelkov, ki jih zaužijete. Dobra alternativa je naš ISOSTAR Energy Fruits Boost (sadna pasta) ali Energy Tablets Lemon (tablete). Preizkusite jih med svojimi dolgimi treningi. Sveža energija je zagotovljena! Na dan D uživajte različne izdelke: koščke banane, piškote ali druge priboljške, ki jih imate radi!

DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK Počitek
TOREK Počitek
SREDA 40' Počitek Jogging v lahkotnem tempu
ČETRTEK
PETEK 1h Jogging v lahkotnem tempu
SOBOTA 2h Kolesarjenje > tek – serije 1h30 kolesarjenja v lahkotnem tempu 30' v hitrem tempu
NEDELJA 4h / 5h Dolga vzdržljivost (med 30 km in 50 km)
Priložnost, da predvsem preizkusite prehranske izdelke, ki jih boste uporabili med tekmo.
Cross trening (Pohodništvo/tek)

Cilj:

V zadnjih tednih treningov se morate začeti prehranjevati z živili, ki imajo veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki prispevajo k fazi okrevanja.

Splošni nasvet:

Pomanjkanje = slaba učinkovitost

Izkoristite to zadnje obdobje pred trail tekom, da optimizirate okrevanje mišic, si napolnite zaloge in obnovite energijo.
 
Prehranjujte se z živili, ki vsebujejo veliko vitaminov (vitamin C, D, B1 in E), mineralov (železo, magnezij, kalij, kalcij) in antioksidantov.

Zato morate v prehrano vključiti veliko svežega sadja in zelenjave, oljnic, polnozrnatih živil, stročnic, belega in rdečega mesa, rib in vode, bogate z minerali (Hépar, Saint Yorre, Vichy Célestin itd.).DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK 2h Mišična krepitev in hitrost 6 naklonov po približno 2', s počepi + vaj v počepu in enonožni počepi na prstih + (15' hitrost za maraton / 5' hitreje) x 2 vse, eno za drugim
TOREK Okrevanje
SREDA 1h30 Okrevanje Lahkoten tempo
ČETRTEK Okrevanje
PETEK 45' Okrevanje Jogging v lahkotnem tempu
SOBOTA Okrevanje
NEDELJA 1h30 2 treninga teka čez dan, vključno z 1 neobveznim

* 45'   jogginga

* 45'    s 15' hitrejšega

PREHRANSKI NASVET

Če ne želite imeti krčev, lahko preizkusite paličice BICARBONATES, ki jih vmešate v svoj športni napitek. Preizkusite v ponedeljek med tekaškim treningom.


DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK 1h / 1h30 Krepitev mišic 2 krožni treninga +  10' jogginga
TOREK 45' Vzdržljivost Jogging v lahkotnem tempu
SREDA 1h30 Trening na hribovitem terenu 1h30 s ponovitvami po 10 naklonov (15 %) 10 x 1'
ČETRTEK 1h10 Trening na hribovitem terenu 12 naklonov (med 1 in 2')
Prvi 4: hitri vzponi, normalni spusti.
Drugi 4: normalni vzponi, hitri spusti.
Zadnji 4: hitri vzponi in spusti. (Okrevanje: 2' jogginga med serijami).
+ 10' jogginga
PETEK 2h15 Kolesarjenje > tek – serije 1h30 kolesarjenje:   3 x 10'  threshold  (r:2') 40':   5' jogginga + (10' threshold + 2' v hitrejšem tempu) x 2 brez počitka + 10' jogginga
SOBOTA
NEDELJA 40' Okrevanje Jogging v lahkotnem tempu

PREHRANSKI NASVET

Za ultra-trail tek ima vaše telo posebne prehranske potrebe. Med tekmo bo telo potrebovalo 90 g ogljikovih hidratov/uro. Isostar je razvil linijo posebnih izdelkov za dolge športne aktivnosti: ENDURANCE+. Preizkusite jih, če boste na dan D tekli več kot tri ure. Ta teden treningov je idealen, da med dvema dolgima kolesarskima treningoma preizkusite te izdelke.


DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK
TOREK
SREDA 1h Zadnji trening pred tekmo 15' OGREVANJE + 5 VZPONOV-SPUSTOV V ENAKOMERNEM TEMPU    +     2 X 5' threshold (r:1')
ČETRTEK
PETEK
SOBOTA 35' 30' vadba z GriGri in 5' stopnjevanja na podlagi občutkov
NEDELJA PRIPRAVLJENI NA 120KM ULTRA TRAIL!

PREHRANSKI NASVET

počil je zadnji teden! Najtežji del je že za vami, ostane vam le še veselje … V tem tednu poskrbite za svojo prehrano in uživajte v teku

Podrobno o izdelkih Linija za okrevanje

Ko se trening konča, je pomembno, da se osredotočite na okrevanje. Po večurnem fizičnem naporu so se poškodovala vaša mišična vlakna, ki so utrpela več mikro raztrganin. Za njihovo regeneracijo je treba telesu zagotoviti beljakovine, ki predstavljajo osnovno orodje za sintezo beljakovin v mišicah. Drugi del okrevanja pa je sestavljen iz obnovitve glikogenskih zalog, ki so se med dolgotrajno vzdržljivostno vadbo močno izčrpale.

Tem potrebam lahko zadostite zlasti z dvema izdelkoma iz Isostarjeve ponudbe. Linija Reload After Sport vam omogoča, da si napolnite svoje glikogenske zaloge. Vsebuje tudi 20 % beljakovin.

Napitek Whey Protein, ki je sestavljen iz 70 % beljakovin, vam omogoča, da si po visoko intenzivni vadbi obnovite mišična vlakna. Ta dva izdelka je treba zaužiti najpozneje v 3 urah po vadbi, da ujamete anabolično okno.