Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

TONY MOULAI

Starost: 43 let
Rojen v kraju St Nazaire (Loire Atlantique)
Stanuje v kraju Romans sur Isère (Drome)
Profesor športne vzgoje
TV svetovalec za „ La chaine L’EQUIPE”  

Športni dosežki:

  • 10 let član francoske triatlonske ekipe
  • Olimpijski tekmovalec v Pekingu
  • Prestop v trail tek leta 2015
  • 4. mesto na Mont Blanc Marathon 2016
  • 4. mesto na Saintélyon 2017
  • 5. Mesto v France Elite Championship 2017
  • French Championship Masters 2017
  • Sodeloval v Golden Trail Series 2019

«Rad imam razgibane terene. Na ta način zadovoljim svojo dvojno športno identiteto: ker prihajam z atlantske obale, obožujem obalne trail teke, prav tako kot tudi rad tečem na bolj „zračen“ način v gorah, saj živim na vznožju masiva Vercors» .

«Ob pripravi tega načrta treningov se zavedam, da tekač z obalnega predela ne bo imel enakega pristopa kot tekač s hribovitega območja . Ta načrt je namenjen osebam, ki živijo vravninskih območjih. Prav tako tudi predlagam kolesarjenje raje kot tek na smučeh ali turno smučanje, saj obdobje priprav poteka v poletnem času . Kar zadeva izvedljivost tega načrta, je bistveno to, koliko časa mu lahko vsak posameznik nameni Tekač, ki treningu nameni le 6 ur tedensko, bo moral sprejeti določene odločitve, medtem ko bo tisti, ki treningu nameni 20 ur, lahko npr. vključil dolge anaerobne treninge in tako izpilil svoje priprave.

Kakor koli že, za začetek tega načrta obstaja nekaj predpogojev. Toplo priporočam, da začnete šele, ko ste trenirali že vsaj vso zimo. Če niste, ste žal bolj izpostavljeni možnosti nastanka poškodb.»

Cilj:

V tej fazi se začnite prehranjevati ustrezno tej vrsti vadbe, da boste zmogli izvajati ponovitve ter da si boste zagotovili dobro okrevanje in omejili kronično utrujenost.

Splošni nasvet:

V celotnem obdobju splošnega treninga uživajte uravnoteženo hrano s približno 3000 kcal/dan:

- 3 do 4 obroki/dan zajtrk, kosilo, malica, večerja
- Meso, ribe ali jajca: 1 do 2 krat dnevno
- Škrobna hrana: pri vsakem obroku
- Sadje in/ali zelenjava: 5 na dan
- Mlečni izdelki: 3 na dan
- Maščobe: izberite surove maščobe, ki so vir enkrat in večkrat nenasičenih maščobnih kislin (npr oljčno olje, repično olje, orehovo olje, lešnikovo olje, sončnično olje)
- Sladki izdelki omejeno (npr sladkarije, čokolada, brezalkoholne sladke pijače itd.)

Pomembno je, da redno pijete dovolj tekočine med treningi in v preostalem času dneva. Ne pijte šele, ko ste žejni. Popijte 2 do 3 litre vode vsak dan.


DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK 2h Vzdržljivost Kolesarjenje ali tek Kolesarjenje ali tek
TOREK 1h Vzdržljivost Tek
SREDA 1h Določitev tempa 15' ogrevanje + 5' stopnjevanja + 2' lahkotnega tempa + 5 x 2'30" vaš tempo*(r:30") + 10' vaš tempo*
ČETRTEK

1h

(neobvezno)

Okrevanje 1
ura teka
PETEK / / / /
SOBOTA 1h Krepitev mišic
1. trening za krepitev mišic. Vzemite si dovolj časa, da se seznanite z vajami. Prosite koga, ki si je ogledal video, da vas popravi, če vaj ne izvajate pravilno.
2 SERIJI VAJ ZA KREPITEV MIŠIC + 10' JOGGING
glej video
NEDELJA 2H Vzdržljivost Kolesarjenje ali
tek, vključno s
40' v lahkotnem tempu
Kolesarjenje ali
tek, vključno s
40' v lahkotnem tempu

* Določitev tempa je hitrost, ki jo lahko vzdržujete 2-3 ure. Ker je vsak interval 2'30, vadba ne bo težka. Prva ponovitev je namenjena, da si zapomnite svoj tempo, ki ga boste ponavljali v 10'.

PREHRANSKI NASVET:

Ustrezna hidracija je temelj športne prehrane. Rezultati študije so pokazali, da pitje izotoničnega napitka med vadbo povečuje vzdržljivost za 19%, zato nikar ne oklevajte in popijte izotonični napitek med treningi, ki trajajo več kot 1 uro in pol, npr. ob nedeljah.

Podrobno o izdelkih Izotonični napitki

Isostar jevi izotonični napitki predstavljajo dvojno korist za vzdržljivostne športnike vnos energije in hidracija. V tekoči obliki jih telo najlažje absorbira, zlasti zaradi izotonične narave napitka (prosta izmenjava mineralov in ogljikovih hidratov med želodcem in krvjo. Poleg tega njihova visoka koncentracija ogljikovih hidratov zagotavlja energijo, ki je potrebna za ustrezno delovanje mišic Ta napitek je na voljo tudi v obliki šumečih tablet (Powertabs) ki jih zlahka vzamete s seboj na kolo in vam omogočajo dodaten vnos energije, ko imate dostop do vode.

Pozor: V prevelikem odmerku (več kot 3 žlice na 500 ml ali več kot 2 tableti na 500ml) tekočina postane hipertonična, kar dehidrira telo. Po drugi strani pa premajhen odmerek povzroči, da izdelek postane hipotoničen in telo čezmerno hidrira vendar z zmanjšanim vnosom ogljikovih hidratov.
DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK 1h Trening na hribovitem terenu 12 naklonov (po 200 m), stopnjevanje od 1 do 3.
Stopnjevanje se izvaja na naslednji način:
1: vaš tempo
2: tekmovalni tempo
3: MAS
TOREK

2h

(neobvezno)

Vzdržljivost Vélo ou CAP Kolesarjenje ali tek
SREDA  Okoli 1h Vadba po neenakomernem terenu, tipično za spuste [(10 POČEPOV + 8 ENONOŽNIH POČEPOV + 4 VZPONI PO 1' V LAHKOTNEM TEMPU - HITRI SPUSTI )]
X 2 (r:5' jogging)
ČETRTEK 1h15 Okrevanje Jogging v lahkotnem tempu
PETEK 50' Namen te serije je, da si boste lažje zapomnili tempo, v katerem boste jutri tekli 3x7' tempo teke. To je enostavno, ker vključuje le 5 ponovitev in vadba traja le 1'30 6 x 1'30" vaš tempo (r:30")
SOBOTA 1h Določitev tempa 20' ogrevanje + 2 x 3' stopnjevanje (r:30") + 3 x 7' vaš tempo (r:1'30") + 10' v lahkotnem tempu
NEDELJA 2h30 Vzdržljivost Vélo ou CAP Kolesarjenje ali tek

PREHRANSKI NASVET

Ustrezna hidracija je temelj športne prehrane. Izkoristite četrtkovo uro jogginga v lahkotnem tempu, da zaužijete majhne grižljaje energijske ploščice in preverite, ali vam žvečenje in presnova ustrezata.

Podrobno o izdelkih Energ ijske ploščice

Energijske ploščice so žitne ploščice, ki vsebujejo mešanico enostavnih in sestavljenih ogljikovih hidratov, s čimer zagotavljajo enakomerno razporeditev energije po vsem telesu. Med vadbo vam bodo potešile lakoto in vašemu telesu omogočile enostavno absorpcijo.

Ploščice se torej razlikujejo od drugih oblik (gelov, napitkov, sadnih želejev po tem, da zagotavljajo bolj raznolik vnos (beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe) ter spodbujajo počasnejšo razpršitev energije. Ploščico zaužijte z majhnimi grižljaji, saj boste tako uravnavali raven krvnega sladkorja ves čas vadbe. Ploščice so idealne za kolesarske treninge.
DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK Okoli 1h30 Vadba po neenakomernem terenu, tipično za spuste [ (10 POČEPOV + 8 ENONOŽNIH POČEPOV + 4 VZPONI PRI 1' V POČASNEM TEMPU - HITRI SPUSTI)]
X3
R: 7' TEKMOVALNI TEMPO (vključno z 2' v hitrejšem tempu ob koncu)
TOREK

2h

(neobvezno)

Vzdržljivost

Hribovit teren, nakloni - kolesarjenje stoje (neobvezno)

SREDA 1h10 Intervali 1h10 4 sprinti (S) po 15 " (r:15")
+ 7'/12'/7' v vašem temp u (r:1')
ČETRTEK

45'

(neobvezno)

Okrevanje Jogging v lahkotnem tempu
PETEK 1h Mišična krepiteve 3 x (1 MIŠIČNA KREPITEV, KROŽNO + 3 NAKLONI PO 1' V HITREM TEMPU)
+ 10' okrevanja
SOBOTA 1h30 / 2h Vzdržljivost DOLG JOGGING na hribovitem terenu
NEDELJA 2h à 3h (CAP facultatif)

3 x 10' SPREMEMBA PRESTAVE x3
(PRIMER: 15' pri 70 rpm + 2' KADENCA)

40' do 1h20' jogging (neobvezno)

PREHRANSKI NASVET

Bistveno je, da med treningi vedno preizkusite izdelke, ki jih boste imeli s seboj na dan D. Ta teden izkoristite za to, da preizkusite energijski gel, npr. med MAS treningom . To vam bo dalo eksplozivno moč! Na voljo so različne oblike, okusi in teksture gela. Izbira je odvisna od vašega okusa.
.

Podrobno o izdelkih Energijski geli

Geli so koncentrat ogljikovih hidratov, ki vam da dodaten zagon energije, da se lahko zoperstavite športnim izzivom . Ko gel zaužijete, bo trajalo okoli 15-20 minut, da se absorbira, zato je pomembno, da to upoštevate, če želite kar najbolj izkoristiti njegov učinek. Na voljo je v več oblikah: vrečkah (Energy Gel) ali tubah (Energy Booster). Na voljo so tudi določene posebne različice:
Tekoči geli: Te izjemno tekoče gele lahko popijete, kar pomeni, da dejansko nimajo tiste prave teksture gelov, ki je nekateri športniki ne marajo.
Kofeinski geli: Zaradi vsebnosti kofeina pomagajo ohranjati pozornost skozi celotno tekmovanje.
Actifood: Ta oblika gela ima teksturo kompota, ki je prijetnega občutka v ustih in se enostavneje prebavi. Ima večjo kapaciteto (90 g tuba), kar po vsebnosti ogljikovih hidratov ustreza dvema geloma.

Pozor: Po vsakem gelu zaužijte nekaj požirkov, da preprečite refluks želodčne vsebine, ki lahko nastane zaradi visoke koncentracije ogljikovih hidratov.
DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK 1h30 PRE-EXHAUST TRENINGA V TEKMOVALNEM TEMPU 20' OGREVANJA + 6 NAKLONOV
(3 VZPONI V HITREM TEMPU -
SPUSTOV V LAHKOTNEM TEMPU
IN 3 VZPONI V LAHKOTNEM TEMPU - SPUSTI V HITREM TEMPU + 2' JOGGINGA
+ 2x 10' V VAŠEM TEMPU
(r:1'30") + 10' okrevanja
TOREDK 1h30 Vzdržljivost Kolesarjenje ali tek Kolesarjenje ali tek
SREDA 40' Okrevanje Jogging v lahkotnem tempu
ČETRTEK 1h Cilj je, da ne tečete hitro. Srčni utrip se bo seveda povišal zaradi vertikale. Cilj vključuje ohranjanje moči med vzponom po stopnicah
Trajanje vzpona: 1' - če zmorete
Stopnice: 10 vzponov pri nobeni posebni intenzivnosti
Vendar morate iti dve po dve.
PETEK

1h

(neobvezno)

Določitev tempa Jogging v hitrem tempu (neobvezno)
SOBOTA 1h30 / 2h Vzdržljivost Dolg jogging
NEDELJA 2h Določitev tempa 3X15' V VAŠEM TEMPU
(na prelazih ali hribovitem terenu) R:2'

PREHRANSKI NASVET

Pri dolgih tekmovanjih je ustrezna prehrana izjemno pomembna. Eden izmed ciljev je, da telesa ne zasičite s sladkimi izdelki. To preprečite tako, da menjate okuse in teksture izdelkov, ki jih zaužijete. Dobra alternativa je naš ISOSTAR Energy Fruits Boost (sadna pasta) ali Energy Tablets Lemon (tablete). Preizkusite jih med svojimi dolgimi treningi. Svež val energije je zagotovljen. Na dan D uživajte različne izdelke: koščke banane, piškote ali druge priboljške, ki jih imate radi!

Cilj:

V zadnjih tednih treningov se morate začeti prehranjevati z živili, ki imajo veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki prispevajo k fazi okrevanja.

Splošni nasvet:

Pomanjkanje = slaba učinkovitost

Izkoristite to zadnje obdobje pred trail tekom, da optimizirate mišično regeneracijo, si napolnite zaloge in obnovite energijo.

Prehranjujte se z živili, ki vsebujejo veliko vitaminov (vitamin C, D, B 1 in E), mineralov (železo, magnezij, kalij, kalcij in antioksidantov.

Zato morate v prehrano vključiti veliko svežega sadja in zelenjave, oljnic, polnozrnatih živil, stročnic, belega in rdečega mesa, rib in vode, bogate z minerali (Hépar, Saint Yorre, Vichy Célestin itd.).


DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK 1h30 PIRAMIDNI INTERVALI V TEKMOVALNEM TEMPU IN V PRE-EXHAUST. OKREVANJE JE NAMENOMA DODANO, DA NE TEČETE PREHITRO. MED TEKOM SE MORATE BITI SPOSOBNI POGOVARJATI, SAJ MORATE TEČI V TEMPU, KI GA LAHKO VZDRŽUJETE 3 URE 20' OGREVANJE + 4 X 30/30 HITER TEMPO + 2' LAHKOTEN TEMPO + 4 X 1' TEMPO ZA 10K (R:30") + 2' JOGGING + 5'/8'/10'/8'/5' VAŠ TEMPO (R:1').
(10' NI OBVEZNO)
TOREK 45' Okrevanje Jogging v lahkotnem tempu
SREDA 1h Mišična krepitev 3 x (1 MIŠIČNA KREPITEV - KROŽNO + 3 X STOPNJEVALNI NAKLON 1') + 15' JOGGING
ČETRTEK 1h30 Okrevanje (po vaši izbiri) KOLESARJENJE: 1H15 V LAHKOTNEM TEMPU 1H30 JOGGING (neobvezno)
PETEK
SOBOTA 1h15 / 1h30 IZMENJUJOČE MED „DOLGIM TEKOM“ IN VADBO NA HRIBOVITEM TERENU 25' ogrevanje + 5' stopnjevalno + 12 naklonov stopnjevalno od 1 do 3.
+ 15' do 30' jogginga
NEDELJA 3h Vzdržljivost 2H: Vsi nakloni stoje 1H jogging v lahkotnem tempu

PREHRANSKI NASVET

Teh 8 tednov treningov je dolgih in vašemu telesu predstavljajo resen izziv. Treningi si sledijo drug za drugim in tempo se povečuje, pri čemer vam ne ostane veliko časa za počitek. Zato priporočamo, da ste posebej pozorni na faze okrevanja, ki vam omogočajo, da boste bolje opravili s ponovljivimi treningi in tako izboljšali svojo učinkovitost . Za dobro okrevanje so potrebne 3 stvari : beljakovine, ogljikovi hidrati in hidracija.


DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK 1h30 KREPITEV NA STOPNICAH V DOLOČENEM TEMPU 8 KRAT VZPON PO STOPNICAH: 2-krat pol POSKOKOV NA DESNI NOGI, pol POSKOKOV NA LEVI NOGI. 4 X DINAMIČNO IZMENIČNO 2 koraka/2 koraka. 2 X pol POSKOKOV NA DESNI NOGI, pol POSKOKOV NA LEVI NOGI.
+ 2 x 10' v vašem tempu (r:2')
TOREK Okrevanje
SREDA 45' Vzdržljivost Določitev tempa 1
ČETRTEK
PETEK 4h Kolesarjenje > tek - serije KOLESARJENJE: 2H30 DO 3H NAJVEČJI NAKLON MED KOLESARJENJEM STOJE 1H v vašem tempu 1
SOBOTA 1h30 Vzpenjanje 12 NAKLONOV (4X 30" HITRO + ENOSTAVEN SPUST) (4X 45" ENOSTAVEN + HITER SPUST ) (4 VZPON-SPUST V ENAKOMERNEM TEMPU ) + 2' JOGGINGA + 2 X 15' TEMPO (R:2')
NEDELJA 4h SERIJA TEK > KOLESARJENJE > TEK
DOLOČITEV TEMPA 1
KOLESARJENJE: 2h15 z 1h v določenem tempu Trening 1: 45' v tempu 1 na PRAZEN ŽELODEC (neobvezno)
Trening 2: 1h 30' v vašem tempu

PREHRANSKI NASVET

Isostar je razvil linijo posebnih izdelkov za vzdržljivostne športe : Endurance +. Preizkusite te izdelke, če bo vaš dogodek na dan D trajal več kot 3 ure! Ta teden treningov je z dvema dolgima kolesarskima treningoma naravnost idealen za to.


DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK
TOREK 1h30 Okrevanje Tourner les jambes
SREDA 45' Okrevanje Pace 1
ČETRTEK
PETEK 45' Okrevanje Pace 1
SOBOTA 1h Pace
Okrevanje od zadnjih 5 dni počitka
6 x 1'30" tempo (r:30")
NEDELJA 4h Serija kolesarjenje + tek 1h30: v lahkotnem tempu ==> 2h30: 30' + 6 stopnjevalnih sprintov
(S) po 20"

PREHRANSKI NASVET

Zadnji teden treningov! Zdaj je čas za manj intenzivno vadbo in počitek. Preizkusite bikarbonatne paličice, da zmanjšate nevarnost pojava krčev.


DanTrajanjeTema treningaKolesarjenjeTek
PONEDELJEK
TOREK 1h Krepitev

15' ogrevanje + 2 mišična krepitev
krožno
s 5' jogging a
+ 10' okrevanja

SREDA 1h Trening za povečanje hitrosti
Zadnji pred tekmovanjem
15' OGREVANJE + 5' STOPNJEVANJE + 5 VZPONI-SPUSTI V ENAKOMERNEM TEMPU + 3 X 6' TEMPO
ČETRTEK 30' Okrevanje Jogging v lahkotnem tempu
PETEK
SOBOTA 35' 30' vadba z GriGri in 5 ' stopnjevalnih na podlagi občutkov
NEDELJA 42 KM TRAIL TEK

PREHRANSKI NASVET

Napočil je zadnji teden! Najtežji del je že za vami, ostane vam le še veselje … V tem tednu poskrbite za svojo prehrano in uživajte v teku!

Podrobno o izdelkih Linija za okrevanje

Ko se trening konča, je pomembno, da se osredotočite na okrevanje Po večurnem fizičnem naporu so se poškodovala vaša mišična vlakna, ki so utrpela več mikro raztrganin. Za njihovo regeneracijo je treba telesu zagotoviti beljakovine, ki predstavljajo osnovno orodje za sintezo beljakovin v mišicah. Drugi del okrevanja pa je sestavljen iz obnavljanja glikogenskih zalog, ki so se med dolgotrajno vzdržljivostno vadbo močno izčrpale.

Tem potrebam lahko zadostite zlasti z dvema izdelkoma iz Isostarjeve ponudbe. Linija Reload After Sport vam omogoča, da si napolnite glikogenske zaloge. Vsebuje tudi 20 beljakovin.

Napitek Whey Protein, ki je sestavljen iz 70 beljakovin, vam omogoča, da si po visoko intenzivni vadbi obnovite mišična vlakna Ta dva izdelka je treba zaužiti najpozneje v 3 urah po vadbi, da ujamete anabolično okno.