Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Predstavljamo vam jedilnik, ki ga je pripravil naš strokovnjak za prehrano. Jedilnik so uspešno preizkusili in odobrili nekateri izmed naših športnikov.

V jedilniku je upoštevano, da je v zadnjih treh dneh potreba po vnosu ogljikovih hidratov na dan ocenjena na 8–10 g na kilogram telesne teže. To za 75-kilogramskega človeka pomeni 750 g ogljikovih hidratov na dan. Čeprav je to kar precej, si morate v tem času optimizirati zaloge energije in svojemu telesu omogočiti, da zdrži 3 do 4 ure telesnega napora.

200 ml sadnega soka

1 jogurt

50 g žitaric za zajtrk

5 rezin kruha

1 hruška ali 100 g grozdja

1 sadni kompot (100 g)

1 porcija belega mesa

1 velik krožnik testenin (300 g) ali polente (200 g), kvinoje (140 g kuhane), riža (260 g kuhanega), kuhanega pšeničnega zdroba (330 g) ali kuhane pšenice (330 g)

krompirjeva solata (1 skleda)

3 rezine kruha

1 sadež ali 1 jajčna krema

1 skodelica mleka + žitarice

1 banana ali drugo sadje

1 velik krožnik riža ali podobno

1 mešana solata

2 palačinki z gobami

2 rezini kruha

1 jogurt

1 kompot ali 1 sadež In za dodaten zagon energije čez dan: Malto Carbo Loading

Protokol Isostar Malto Carbo Loading, ki ga je treba upoštevati zadnje tri dni pred maratonom, je sestavljen iz 3 zavojčkov/dan. Ta vnos ogljikovih hidratov v obliki maltodekstrina vam bo zagotovil 150 g ogljikovih hidratov na dan, kar ustreza 200 g testenin.

Poleg tega boste zraven popili še 1,5 l/dan vode, kar vam bo pomagalo vzdrževati ustrezno hidracijo in kar najbolj povečati zaloge ogljikovih hidratov, saj so za shranjevanje 1 grama ogljikovih hidratov potrebni 3 grami vode.

Seveda ne pozabite, da morate tudi sicer piti dovolj tekočine.