Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Trenutki uporabe

Pri športni prehrani improvizacija ni možna. Oglej si vse prehranske prispevke Isostar in poišči odgovore na vsa vprašanja o prehrani športnika pred, med in po vadbi.

Kaj naj jem, da bi lahko uspešno

Trail tek je zahteven prav tako kot vsaka vzdržljivostna vadba. Kakšna je uspešna prehranska strategija? S spodnjimi nasveti našega Isostarjevega strokovnjaka poskrbite, da ne boste ničesar pozabili.

Hidracija in plavalci

Plavanje in hidracija ne gresta z roko v roki. Plavalci so pogosto manj občutljivi na občutek žeje kot drugi športniki, zato pri njih obstaja večja možnost dehidracije.

Prehranske potrebe plavalcev

Plavanje je najbolj celovita vadba, saj ne le krepi mišice in izboljšuje gibljivost sklepov, temveč ima tudi to prednost, da ne predstavlja skoraj nikakršne nevarnosti za poškodbe.

Vpliv hidracije na zmogljivost trail tekačev

Dehidracija vpliva tako na fizične kot tudi na psihične sposobnosti. Že 2-odstotna izguba vode zmanjša športno zmogljivost za skoraj 20 %.

Izmenjava toplote med telesom in

Izmenjava toplote med kolesarjevim telesom in zunanjim okoljem poteka ves čas in je v primerjavi z neaktivnim odraslim precejšnja.

Pomanjkanje mineralov = slabši rezultati

Minerali, v znatnih ali minimalnih ali pa celo neznatnih količinah, so bistvenega pomena za ustrezno delovanje telesa. Pa si oglejmo tri minerale.

Kolesarji, poskrbite za ustrezno hidracijo!

Voda je glavni gradnik telesa in sestavlja povprečno 60 % človeškega telesa in 76 % mišic. Hidracija je ključ do optimalnih rezultatov in je zatorej ključnega pomena med vadbo.

Kako preprečiti, da bi na maratonu treščili v

Utrujene noge, bruhanje, vrtoglavica, halucinacije … »Zid« je strašljiv. Kaj dejansko pa to sploh je? Se mu lahko s prehrano izognemo ali umilimo njegov učinek? Razlaga sledi v nadaljevanju.

Hidracija za najboljše dosežke

Vzdrževanje optimalne ravni hidracije je bistvenega pomena za športnike. Vnos tekočin v povezavi z rednim treningom je ključ do športnega uspeha.

Priprave na maraton: uravnotežena ali ločevalna prehrana?

Ste že slišali za ločevalno dieto ali pa ste jo morda že preizkusili? Kaj naj si mislimo o njej? Je bolj učinkovita od uravnotežene prehrane?

Kako prirediti uspešno testeninsko

Prehrana ima ključno vlogo v času športnih priprav. Testeninska zabava, ki jo vse bolj izpodriva riževa zabava, je zadnja faza za optimizacijo glikogenskih zalog.

Zadnji teden pred maratonom: prehranski nasvet

Pred dogodkom naraščata razburjenje in nemir. Večina stroge športne priprave je skoraj končana. Zadnji teden pred maratonom je s prehranskega vidika zelo pomemben. Kako torej preživeti zadnji teden?

Lipidi: vir energije za športnike

Ogljikovi hidrati so glavno gorivo za mišice, vendar tudi lipidov (maščob) ne gre prezreti. Ob rednem treningu pridobi vloga lipidov svoj največji pomen, saj pomagajo vzdrževati glikogenske zaloge dlj

10 prehranskih nasvetov, da boste

Triatlon je zahteven vzdržljivostni šport, ki je sestavljen iz treh telesnih aktivnosti, ki zahtevajo različne prehranjevalne navade in potrebe.

Ključ za kakovostno okrevanje

Telo mora po vadbi okrevati, zato si izbere učinkovit sistem, ki mu omogoča, da si zelo hitro obnovi zaloge hranil. Vse se začne 15 minut po prečkanju ciljne črte!