Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Kolesarjenje

Kakšna je tvoja prehrana 1 teden pred kolesarskim tekmovanjem, kako pomembna je pravilna hidracija ... Oglej si datoteke za prehranski trening Isostar, ki ti bodo pomagale doseči cilje!

Optimizacija okrevanja po vzdržljivostnih športnih dogodkih

Športniki pogosto podcenjujejo potrebo po okrevanju. Ustrezna prehrana in obvladovanje hidracije po dogodku pripomoreta k hitrejšemu okrevanju. Kako torej optimizirati okrevanje?

Beljakovine: ključni zaveznik za trening

Uživanje beljakovin v povezavi z rednim treningom igra bistveno vlogo v oblikovanju mišične mase.

Osnove športne prehrane

Ustrezna prehrana skozi vse leto zagotavlja pomoč pri športnih aktivnostih, prispeva k boljšim rezultatom in pomaga pri okrevanju.

Kakšen vpliv ima vadba na apetit?

Ali telesna vadba povečuje apetit? Je izbira hrane drugačna po vadbi? Ali je pri uravnavanju telesne teže pomembno, koliko hrane zaužijemo in kako kakovostna je takšna hrana?

Kakšna je najboljša strategija hidracije?

Na trening in tekmovanje morate priti dobro hidrirani. Bistveno je, da redno pijete med intenzivnimi treningi in tekmami ter v vročem ali zelo mrzlem vremenu.

Kislinsko-bazično ravnovesje

Uravnotežena prehrana ne pomeni le, da telesu priskrbite optimalno energijo in vnos hranil, temveč tudi, da poskrbite za kislinsko-bazično ravnovesje v telesu. In kaj to sploh je?

Energijske potrebe

Kalorije (kcal) zaužijemo s tremi vrstami hranil, in sicer ogljikovimi hidrati, maščobami in beljakovinami.

Brez dopinga

Doping je opredeljen kot ena ali več kršitev protidopinških pravil, ki so določena v Svetovnem protidopinškem kodeksu, izdanem marca 2003.

Hidracija in rezultati

Pri rednem ukvarjanju s športom je vnos tekočin bistvenega pomena in ga je treba dobro obvladovati, saj pitje samo po sebi še ni zagotovilo, da telo ustrezno uporablja tekočino.

Aerobni energijski sistem in vzdržljivost

V resintezo ATP-ja (adenozin trifosfata), energije, potrebne za mišično krčenje, so vpleteni trije energijski sistemi. Spodaj so navedene prednosti in omejitve aerobnega sistema.

Izmenjava toplote med telesom in

Izmenjava toplote med kolesarjevim telesom in zunanjim okoljem poteka ves čas in je v primerjavi z neaktivnim odraslim precejšnja.

Pomanjkanje mineralov = slabši rezultati

Minerali, v znatnih ali minimalnih ali pa celo neznatnih količinah, so bistvenega pomena za ustrezno delovanje telesa. Pa si oglejmo tri minerale.

Kolesarji, poskrbite za ustrezno hidracijo!

Voda je glavni gradnik telesa in sestavlja povprečno 60 % človeškega telesa in 76 % mišic. Hidracija je ključ do optimalnih rezultatov in je zatorej ključnega pomena med vadbo.

Hidracija za najboljše dosežke

Vzdrževanje optimalne ravni hidracije je bistvenega pomena za športnike. Vnos tekočin v povezavi z rednim treningom je ključ do športnega uspeha.

Pomen železa za športnike

Utrujenost, slabi rezultati, slabokrvnost … športnik je lahko bolj občutljiv na pomanjkanje železa kot neaktivna oseba. Zato je bistveno, da se prehranjujete primerno svoji športni aktivnosti.