Menu

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Moja košarica

Moja košarica

V košarici ni izdelkov
Skupaj 0
Dostava 0
Cena skupaj 0,00 €

Pred

Če želiš optimizirati svojo zmogljivost in sprostiti svoj polni potencial, si oglej vse nasvete Isostar o športnih pripravah.

Pomen beljakovin pri športih moči

Ste si zastavili cilj, da boste izboljšali svojo mišično moč? Naš Isostarjev strokovnjak za prehrano vam razkriva vse o tem, kako optimizirati vnos hrane in razviti mišično moč.

Newyorški maraton: kako premagati jet lag

Ob misli na New York se nam v misli prikrade potovanje z letalom in jet lag. Na slednjega je odporna le peščica ljudi.

Osnove športne prehrane

Ustrezna prehrana skozi vse leto zagotavlja pomoč pri športnih aktivnostih, prispeva k boljšim rezultatom in pomaga pri okrevanju.

Trail tek: načrtujte svojo pripravo

Trail tek je športni dogodek, ki telo postavi na resnično preizkušnjo. Prehrana pred trail tekom je bistveni vidik priprave. Berite naprej.

Kakšna je najboljša strategija hidracije?

Na trening in tekmovanje morate priti dobro hidrirani. Bistveno je, da redno pijete med intenzivnimi treningi in tekmami ter v vročem ali zelo mrzlem vremenu.

Gorsko kolesarjenje: kdaj piti?

Hidracija ima ključno vlogo pri športni učinkovitosti: 2-odstotna izguba vode je enaka 20-odstotnemu padcu učinkovitosti. Da ostanete hidrirani, ni dovolj, da pijete šele, ko ste na kolesu.

Spoprimite se z izzivom maratona

Vse več ljudi se odloča, da bodo nekega dne sodelovali v maratonu. Vaš izziv? Opraviti z vsemi 42,195 km! Preden se spustite v to avanturo, preberite nasvet Isostarjevega strokovnjaka za prehrano.

Hidracija in plavalci

Plavanje in hidracija ne gresta z roko v roki. Plavalci so pogosto manj občutljivi na občutek žeje kot drugi športniki, zato pri njih obstaja večja možnost dehidracije.

Prehranske potrebe plavalcev

Plavanje je najbolj celovita vadba, saj ne le krepi mišice in izboljšuje gibljivost sklepov, temveč ima tudi to prednost, da ne predstavlja skoraj nikakršne nevarnosti za poškodbe.

Pomanjkanje mineralov = slabši rezultati

Minerali, v znatnih ali minimalnih ali pa celo neznatnih količinah, so bistvenega pomena za ustrezno delovanje telesa. Pa si oglejmo tri minerale.

Hidracija za najboljše dosežke

Vzdrževanje optimalne ravni hidracije je bistvenega pomena za športnike. Vnos tekočin v povezavi z rednim treningom je ključ do športnega uspeha.

Priprave na maraton: uravnotežena ali ločevalna prehrana?

Ste že slišali za ločevalno dieto ali pa ste jo morda že preizkusili? Kaj naj si mislimo o njej? Je bolj učinkovita od uravnotežene prehrane?

Kako prirediti uspešno testeninsko

Prehrana ima ključno vlogo v času športnih priprav. Testeninska zabava, ki jo vse bolj izpodriva riževa zabava, je zadnja faza za optimizacijo glikogenskih zalog.

Zadnji teden pred maratonom: prehranski nasvet

Pred dogodkom naraščata razburjenje in nemir. Večina stroge športne priprave je skoraj končana. Zadnji teden pred maratonom je s prehranskega vidika zelo pomemben. Kako torej preživeti zadnji teden?

Lipidi: vir energije za športnike

Ogljikovi hidrati so glavno gorivo za mišice, vendar tudi lipidov (maščob) ne gre prezreti. Ob rednem treningu pridobi vloga lipidov svoj največji pomen, saj pomagajo vzdrževati glikogenske zaloge dlj